Tuzla Kanat Kebap

Tuzla Kanat Kebap Şeflerinden Mutfak Sırları Öğrenmek İster Misiniz? Şhh… Aramızda Kalsın.

Tuzla Kanat Kebap Şeflerinden Mutfak Sırları Öğrenmek İster Misiniz? Şhh… Aramızda Kalsın.

Yemek hazırlarken herkesin ufak tefek sırları vardır. Bu ufak sırlar çoğu zaman mutfakta en sıkıştığınız anda hayat kurtarır.Bizde Tuzlanın en güzel manzaralı ve en usta aşçılarına sahip restoranı Tuzla Kanat Kebap aşçılarının sırlarını sizlerle paylaşmaya karar verdik.

Sebze pişirilmesinden, et pişirme taktiklerine kadar pek çok sır paylaşacağımız bu yazımızı mutfakta sıklıkla kullanacağınız taktikler listesine ekleyeceğinize eminiz. Hazırsanız başlıyoruz.

 

Doğru saklama tekniği ile yeşilliklerinizin taze kalma süresini uzatın.

 

Roka, maydanoz, dereotu, nane gibi narin yeşillikler buzdolabında kolaylıkla bozulabilmektedir. Ancak kese kağıdı yardımı ile bu kullanım ömrünü uzatmak mümkün. Yeteri kadar yeşilliğinizi kullandıktan sonra kese kağıdına sararak yeşilliklerinizi ilk günkü gibi tazecik saklayabilirsiniz.

İkinci bir yöntem ise yıkayıp temizlediğiniz yeşilliklerinizi cam kavanoza koyarak uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz.

 

Tuzu fazla kaçan yemekleri için muhteşem bir sırrımız var.

 

Tuz attığınız yemeğe tekrardan tuz mu attınız? Yoksa tuzluğunuzun kapağı açılıp yemeğinizin tuzu fazla mı kaçtı? Panik yapmanıza hiç gerek yok, bu sır hayat kurtarır. Hemen buzdolabınızı açıp bir yumurta alın. Sarısını daha sonra kullanmak üzere akından ayırıp bir güzel dolaba koyun. Peki şimdi elimizdeki bu yumurta akı ile ne yapacağız? Tuzu fazla kaçan yemeğimizin üzerine dikkatlice dağıtmadan yumurta akımızı döküp pişmeye bırakıyoruz ve sakince bekliyoruz. Bir süre sonra pişen yumurta akının parçalanmaması için dikkatlice büyük bir kaşık ile çıkartıyoruz. Yumurta akı yemeğin içerisindeki fazla tuzu çekerek yemeğinizi muhteşem tuz oranına getirmiş oluyor.

 

Yoksa Tuzla Kanat Kebap ustalarına özenip kebap yapmaya mı karar verdiniz ?

 

Kebap yapımında neredeyse en garanti sonucu verecek seçenek, kuzu etidir. Kebap yapımında en önemli noktalardan biri de kullanacağınız şişin alüminyum ve çelik şişler olmasıdır. Kebap yapımı için tüm malzemeleri bir araya getirdiniz, onları bir güzel yoğurdunuz, fakat bitmedi… Şimdi, yoğurduğunuz kıymanın  tam olarak lezzetlenebilmesi için en az 4-5 saat kadar buzdolabında bir güzel bekletme zamanı. Bu şekilde malzemeler birbirine lezzetini iyice salar, kebap şişe iyi bir şekilde tutunur. Bu sayede hem tam lezzetinde hem de tam kararında pişmiş bir kebap sizi bekliyor.

 

Tıpkı anne eli değmiş gibi köfte yapmanın sırrı.

 

Yuvarlak şekiller vermiş olduğunuz köftelerin ortasına baş parmağınızla çok sert olmayacak şekilde bastırın ve kızarmış tavanızın ortasına şeklini hiç bozmadan yerleştirin. Böylece kısa sürede ve yumuşacık aynı zamanda leziz ev yapımı köfteler elde edebilirsiniz.

 

Dışı çıtır içi yumuşacık ve sulu etler

 

İşe önce etinizi kurulayarak başlayın. Fırın tepsisi ya da tavanıza aldığınız etleri pişirmeye başlayın. Bu aşamada etin kurumaması için eti çok fazla çevirmeden pişirmeniz gerekiyor. Eğer etinizi çok fazla çevirirseniz hem etiniz kurur hem de etinizi sertleştirmiş olursunuz. Son olarak etinizi pişirir pişirmez servis tabağına aktarın. Bu işlemde etinizin dışının çıtır içinin ise sulu kalmasını sağlayacaktır.

 

Olurda siz uygulamaya ve yemek yapmaya üşenirseniz Tuzla Kanat Kebap tüm lezzetli tarifleriyle sizleri bekliyor olacak 😊

Özel Günleriniz İçin

Rezervasyon Yapmayı Unutmayın